Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο τους Γάλλους μαθητές από το σχολείο Cité scolaire de Brocéliande της Βρετάνης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning με τίτλο « Les femmes à travers les mythologies : sœurs  jumelles ou étranges étrangères ? ». Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα στη γαλλική γλώσσα, όπου συνεργαζόμαστε επίσης με την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’arc του Πειραιά. Και τα 3 σχολεία ανήκουν στο Δίκτυο ASPnet Unesco, ενώ η συνεργασία τους επιτεύχθηκε με τη βοήθεια της κ. Βέρα Δηλάρη, Εθνικής Συντονίστριας σχολείων Unesco.

Η γαλλική ομάδα, που ήρθε στην Ελλάδα με πρόγραμμα ERASMUS, συνεργάστηκε με τους συμμαθητές τους την Παρασκευή 2-2-2024 στο Βαρβάκειο και τη Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6-2-24 στη Jeanne D’Arc. Οι μαθητές μας της Β΄ Γυμνασίου εργάστηκαν από κοινού όλο το πρωινό, παράγοντας εξαιρετικές εργασίες οι οποίες θα αποτελέσουν μέρος της τελικής τους εργασίας τον Μάιο. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες του Β1, οι οποίοι και οργάνωσαν κέρασμα για τους φιλοξενούμενους μας! Ήταν μία εξαιρετική εμπειρία για όλους κ όλες μας!

Σε αυτό το πρόγραμμα συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί Άννα-Μαρία Δελία (Jeanne D’Arc), Florence Hubert (Cité scolaire de Brocéliande), ενώ από το σχολείο μας συνεργάζονται οι εκπαιδευτικοί Λένα Δαργέντα, Αργυρώ Μουντάκη, Αθανασία Τζιάβα. Στην διοργάνωση της υποδοχής συμμετείχαν επίσης οι εκπαιδευτικοί Χρυσούλα Στεφανίδη, Ευαγγελία Κοντοπίδη, Γιάννης Αναστασόπουλος, καθώς επίσης και η μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ Ilana Kidiadia, η οποία κάνει την πρακτική της άσκηση στο σχολείο μας.

Φωτο γραφικά στιγμιότυπα μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο: https://onedrive.live.com/?authkey=%21AIaBxSkhJxCJIVE&id=8C6FA83DD79E52F2%21439&cid=8C6FA83DD79E52F2